20.1.16

EN MAN SOM HETER OVE (a man named Ove)

This is a post about a swedish movie, so i'll write in swedish. :*Var och såg En man som heter Ove igår på bio med kollektivet. Alltså när jag läste boken förut så hulkade jag igenom varje jäkla sida, jag grät och grät och grät och Nicklas påpekade flera gånger att 'Du borde inte läsa den där boken'. Well. Trots viss tveksamhet i vissa skådespelarinsatser så upprepade sig historien en gång till - jag grät och grät och grät och grät. Något i den här historien slår mig på hjärsträngen tusenfaldt. Vet inte vad det är, det är ju ändå en ganska kliché historia om ett tråkigt svenskt liv?
Dessutom var en av mina svenska favoritskådespelare med, Filip Berg. Och han var grym?? Så sjukt positivt överraskad faktiskt, speciellt då jag var tveksam i början.

Tycker hur som att alla ska se den, vi måste värna om vår svenska filmkultur - alla andra pröjsar för hollywoodfilmerna. Men sen om det är en topfilm eller ej kan jag inte svara på. Läs boken hur som.


Har någon annan sett den?:*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar